pvc szalagfüggönyA pvc szalagfüggöny a szalagfüggönyök speciális típusát képviseli, aminek főként az ipar területén veszik hasznát. A függöny anyaga az átlátszó pvc, aminek az egyik legjobb tulajdonságát aknázzák ki, a hőszigetelést. Az ipari szalagfüggönyt nem véletlenül emlegetik hőfüggönyként vagy thermofüggönyként is.

A pvc szalagfüggönyből több típus is elérhető, ennek köszönhetően széles körben lehet alkalmazni, attól függően, hogy hol van szükség a lezárásra, elválasztásra. Léteznek a hagyományos mellett olyan anyagból készült szalagfüggönyök is, amik nemcsak hőszigetelésre képesek, hanem fagyállóak, tűzállók vagy éppen antisztatikus tulajdonsággal is rendelkeznek.

A klasszikus pvc szalagfüggöny átlátszó és megtartja a hőt, ugyanakkor arra is alkalmas, hogy ne engedje be az ajtón a port, a berepülő rovarokat, madarakat, a hideget, meleget stb. Ebből következik, hogy ideális bejáratokra. Ez lehet raktár, üzem, csarnok, rakodó tér is. Ahol a gyors és könnyű áthaladás a cél, járművel vagy anélkül, ott a méretre és egyedi igényekre szabható pvc szalagfüggöny a megoldás. Nemcsak nagy terekben lehet gondolkodni, hanem a kisebb helyiségeknél is használni a szalagfüggönyt, mint a műhelyek, szervizek.

Az ipari létesítmények nem az egyetlen helyek, ahol a pvc szalagfüggöny jól tudja kamatoztatni a tulajdonságait. Ennek alapján a mezőgazdaság területén is szerepet kaphatnak. Első sorban az állat tartásra tervezett épületek, például istállók, kennelek ajtajaira szerelhetőek hőtartás céljából.

A pvc szalagfüggöny akár mobil is lehet, természetesen nem önmagában, hanem járműre, például hűtőkocsira szerelve. Ugyanígy hűtőkamrák bejáratához is gyakran rögzítenek pvc szalagfüggönyt, a megfelelő változatban, tehát fagyálló szalagokból kivitelezve.

A pvc szalagfüggöny használata a vendégek kényelmét és az épület energiatakarékos működését is szolgálhatja olyan helyeken, mint az áruházak, a fürdők és uszodák.

pvc szalagfüggönyt elkészítjük Önnek is a megrendelt változatban, csak kérjen tőlünk ajánlatot!