Szerencsére egyre többen foglalkoznak otthonuk árnyékolásával, hiszen az emberek ráébredtek arra, hogy ezzel rengeteget lehet spórolni. Egy hatékony árnyékolónak köszönhetően sokkal kevesebbszer lesz szükség a klíma bekapcsolására, ami nem csak az energiahatékonyság miatt, hanem környezetvédelmi szempontból is pozitív. Azonban a rengeteg árnyékoló típusból nem mindig olyan könnyű kiválasztani az ideálisat. Reluxa, zsaluzia, napvitorla, roletta vagy inkább redőny legyen? A legnépszerűbbek kétségtelenül a redőnyök, de minden esetben felmerül a kérdés, hogy a műanyag vagy az alumínium redőnyök az előnyösebbek. Nézzük ezt egy kicsit bővebben!

Fontos leszögezni, hogy a kettő közül bármelyiket is választjuk, egy hatékony és tartós árnyékolónk lesz. Azonban az is egyértelmű, hogy az alumínium redőnyök ára némileg magasabb. A tapasztalataink azt mutatják, hogy aki a műanyag redőnyök mellett dönt, az is maximálisan elégedett lesz, viszont fontos tudni, hogy az alumínium redőnyök még jobb hőszigetelő képességgel rendelkeznek és strapabíróbbak is. Az erős alapanyaguknak köszönhetően kiválóan ellenállnak az időjárás viszontagságainak és az élettartamuk is nagyon hosszú.  A döntés során érdemes figyelembe venni, hogy a jobb hőszigetelésnek köszönhetően többet is spórolhatunk velük és nagyon előnyösek betörésvédelmi szempontból is.

Az alumínium és a műanyag redőnyök használatában nincs igazán különbség, mindkét típus kényelmesen, egyszerűen kezelhető és az automatizálásnak sincs akadálya. Ár-érték arányban mindkettő jó választás, nem nyúlunk mellé egyikkel sem, hiszen tulajdonképpen a műanyag redőny rengeteg pozitív hatását élvezhetjük még erőteljesebben, ha az alumínium redőnyök mellett döntünk. Érdemes pontos árajánlatot kérni mindkét árnyékolóra és az alapján dönteni.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen minket bizalommal bővebb információért a megadott elérhetőségeinken, szívesen válaszolunk minden kérdésére! Cégünktől kedvező áron vásárolhat redőnyt Székesfehérváron, és természetesen a felszerelésben is számíthat ránk.