napháló

A naphálóval a nyári hővédelmet fokozhatja és megóvhatja ingatlanát a forróságtól. A napháló másik neve a kültéri roletta.

A nyarak forrósága minden évben fokozódik. A frissítő nyári eső egyre többször elmarad, emiatt a nappalokat nyomasztó meleg üli meg, de az éjszakák sem hozzák el a vágyott felfrissülést. Az ingatlan tulajdonosok körében megnőtt az érdeklődés az árnyékolást elősegítő termékek iránt.

Külső árnyékolóval a meleg szobák ellen

Elsősorban a külső árnyékolásnak ajánlatos figyelmet szentelni, ha azt szeretné az épület tulajdonosa, hogy a nyarak elviselhetőbbek legyenek. A jól megválasztott kültéri árnyékolásnak óriási szerep jut abban is, hogy az energiahasználattól mentes hővédelmet helyezze előtérbe. A légkondicionáló ma már egy ingatlan alapvető berendezése, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne spórolni a fogyasztása csökkentésével.

A külső napháló anyaga poliészterszállal erősített, sűrű szövésű, fényvisszaverő anyag, melyen apró lyukak találhatóak, így a levegő át tud áramolni rajta. A napháló anyaga oldalt sínben mozog vagy erős kötéllel ki van feszítve. Elviseli a szélsőséges hideget és meleget is, ellenálló a széllel szemben, a nap- és az UV sugárzás nagy részét is visszaveri. Télikert árnyékolására is alkalmazható. A roló elvén működik, mozgatása kurblival vagy motorral történhet, a motoros működtethető kapcsolóval és távirányítóval is. A külső napháló anyaga és a tartószerkezete könnyen tisztítható enyhén mosószeres vízzel és szivaccsal.

Előnyös tulajdonságok, kellemes közérzet

A kültéri roletta nem sötétítő, mert a napfényből átenged valamennyit, szűri a fényt. A forróságot kizárja, de a világosságot nem, ennek köszönhetően nappal nem zavaró a használata. Az üveg előtt a lehúzott állapotú roletta megakadályozza, hogy a napfény felforrósítsa az ablakot vagy terasz ajtót, a szobák is kevésbé melegednek fel.

Az UV sugárzást képes visszaverni, méghozzá majdnem teljes egészében. Akár önmagában is alkalmazható, nyitott ablaknál, ha meg szeretnénk akadályozni, hogy szellőztetés közben rovarok repüljenek be. Nem zárja el a a szobát a levegőtől és a fénytől, csak a felmelegedést akadályozza meg. Tisztítható, szélálló és könnyű súlyú.

Esztétikus és értéknövelő kiegészítő, amivel megőrizhető az otthon kellemes hőmérséklete és a klíma használata csökkenthető.