Milyen nyílászárót válasszunk?

 

Fa vagy műanyag? A nyílászáró típusának kiválasztásánál ez talán a legfontosabb kérdés. Íme, pár jellemző mindkettőről, előnyök és hátrányok, hogy megkönnyítsük a választást.

Vegyük sorra először a műanyag nyílászárókat. Legnagyobb előnye, talán ezért is kedvelik a legtöbben, mert könnyű tisztán tartani. A másik előnye a fával szemben, hogy nagyjából 20-30%-al olcsóbban vásárolhatunk műanyag ablakokat vagy ajtókat. Ma már ezeket is megvásárolhatjuk UV-szűrős kiadásban is. Hátrányként említhetjük az esztétikai megjelenést. Sokakat taszít a fehér műanyag látványa, annak ellenére, hogy mennyi jó tulajdonsággal bír.

Most jöhetnek a fa nyílászárók tulajdonágai. Ezek kifejezetten időtálló darabok. A fa nyílászárók ezen túl egyfajta természetes szellőzést is biztosítanak, a fán keresztül (lélegzik a szoba”, míg a műanyag hermetikusan lezárja a teret, többször kell szellőztetni és nagyobb a penész megjelenésének esélye. Az egyedi famintázatok, színek különlegessé tesznek minden darabot, otthonossá varázsolják lakásunkat, nem mellesleg a természetes anyag közelében mindenkinek jobb a közérzete. Persze a faanyagnak is van egy komolya hátránya, ami az ára. Ez a különbség nagy valószínűséggel így marad a jövőben is, így mélyebben a zsebébe kell nyúlnia annak, aki fa kereten keresztül szeretné csodálni a világot.
További információért forduljon hozzánk bizalommal!

Nyílászárókat keres, de nem tudja eldönteni milyen termékre, van szüksége?

Esetleg tisztában van már vele, de eddig nem talált sehol olyan nyílászárót, ami megfelelne az igényeinek, elképzeléseinek?
Nálunk műanyag és alumínium nyílászárók hatalmas választékát találja meg, melyek garantáltan megfelelőek lesznek, legyen szó egy családi házról, panellakásról, alacsony energiafelhasználású házakról, egy irodáról, vagy bármilyen egyéb épületről.
Mi, az Alba Lamellánál minden ügyfélnek és helyzetnek eleget teszünk. A termékeink között több gyártó cégnek a különböző modelljeit találhatja meg, néhány dolog azonban mindegyik termékben közös: a nyílászáróink kiválasztásakor igyekeztünk szem előtt tartani minden lehetséges elvárást és törekedtünk a letisztult, modern, szemet gyönyörködtető külsőre.

Rengeteg termékünk ezen felül választható színben kapható, ezáltal megjelenésben is a legjobban igazodhat házához.
Az alapszintű modellektől kezdve egészen a speciális technikákkal készült, és speciális tulajdonságokkal rendelkező ablakokig, minden alumínium és műanyag nyílászárót megtalálhat kínálatunkban. Ha bármiféle kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!

Biztonsági ajtó őrizze otthonát!

Aggódik otthona biztonsága miatt? Fél a betörésektől? Szeretne elutazni, de retteg itt hagyni otthonát?

Akkor ne kockáztasson, szerezzen be egy biztonsági ajtót!

Az utóbbi időben rohamosan növekedő bűnözés és a gyarapodó számú betörések sajnos a lakosság részéről óvintézkedéseket követelnek meg. Egyre nagyobb gondot kell ugyanis fordítani környezetünk és értéktárgyaink védelmére. Ennek egy rendkívül hatásos eszköze a biztonsági ajtó.

 

A biztonsági ajtó speciális kialakításának és erős anyagának köszönhetően komoly fejtörést okoz a betörőknek. A funkcionalitás mellett fontos szempont, hogy esztétikus megjelenése garantáltan nem rontja otthona összképét.

A biztonsági ajtó kiválasztásánál azonban érdemes óvatosnak lenni. Számos kereskedő árul biztonsági ajtó néven rossz minőségű, nem megfelelő anyagból készült és nem biztonsági zárral ellátott ajtókat. Ennek tudatában érdemes körültekintőnek lenni vásárláskor!

Biztonsági ajtóra lenne szüksége? Válassza a profikat, az Alba Lamella Kft.-t!

Tűzgátló ajtó a nagyobb biztonságért

Otthonunk védelme kiemelt jelentőségű minden ember életében. Igyekszünk mindent megtenni, hogy a hely, ahol szeretteinkkel élünk, a lehető legbiztonságosabb legyen. Nemcsak a megfelelő környék kiválasztása jelenti az ehhez vezető utat, de a különböző riasztók, biztonsági zárak és betörésbiztos nyílászárók beszerzése, illetve beszereltetése is.

A tűzgátló ajtó is ebbe a kategóriába tartozik. Első ránézésre talán túlzásnak tűnik egy ilyen kaliberű nyílászáró megvásárlása, de higgye el, ha egyszer az Öné lesz egy ilyen ajtó, nem is érti majd, hogyan élhetett eddig nélküle.

A tűzgátló ajtó különleges kialakításának köszönhetően az átlagos nyílászárókhoz képest sokkal nagyobb biztonságot nyújt nemcsak a tűz terjedésének megakadályozásában, de az illetéktelen behatolók feltartóztatásában is.

Vázszerkezete és tokja általában olyan erős alapanyagból készül, mint az acél, mely rozsdamentes és nagy ellenálló képességgel bír. Az ilyen típusú ajtók általában több zárbetéttel, illetve acéltüskékkel is el vannak látva. A kialakítás lehetővé teszi, hogy az ajtó akár 30 percen át feltartóztassa a lángok terjedését. Végül további előnye, hogy hangszigetelése is jobb, mint egy átlagos nyílászáróé.

Rendeljen tűzgátló ajtót és tegyen családja biztonságáért!

Aereco szellőztető készülékkel a tiszta otthonért

A fal penészesedése összefüggésbe hozható a magas páratartalommal, ami páralecsapódást okoz. Ennek a problémának a megoldásaként szolgálnak a korszerű szellőztető készülékek, melyeknek köszönhetően a penészesedéssel járó károk és egészségügyi következmények elkerülhetőek.

A szellőztető készülékek bármely helyiségben hatékonyan funkcionálhatnak, ám nem mindenhova érdemes beszerelni. Amennyiben a fürdőszobában esetleg nyílt égésterű gázkészülék van beüzemelve, akkor indokolt lehet a légbevezető elem használata, ebben a helyiségben más esetben nem szükséges. Ha a páralecsapódás a fürdőszobában történik, akkor a többi szobában a légutánpótlásról gondoskodni kell.

Új termékünk, az Aereco, az ablakok szellőztető rendszere, melyet műanyag ablakokba épünk be, igény esetén. A korszerű Aereco készülék a gázszerelő szakemberek jóváhagyásával lett kifejlesztve, segítségével egy optimális szellőzési rendszer hozható létre, ahol a páratartalomtól függ, hogy milyen a légbevezetés és légelvezetés.

Aereco szellőztető rendszerrel kapcsolatos kérdéseivel bátran vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!