Alumínium zsaluziák

Alumínium zsaluziák

A zsaluziák a reluxák kültéri változatai. Mozgatásuk az épület belsejéből történik. A lamellák felhúzására és forgatására hajtókaros vagy motoros megoldást kínálunk. Alkatrészei az időjárási viszontagságoknak ellenállnak.

A peremezett lamella merevségét a szélek alakos peremezésével, felületének alakra profilozásával fokozzuk. A peremezésnek köszönhetően a lamellák szélállósága megnő, így akár nagyobb szélességű árnyékolók készítésére is alkalmasak. A motoros zsalúziák szél, fény, esőérzékelőkkel vezérelhetők. Nagyobb épületek esetén épületvezérlési rendszerrel a fűtési és hűtési költségek jelentősen csökkenthetők.

A peremezett lamellák kialakítása az alak függvényében lehet „C”, „S”, vagy „Z”.

 

Általános jellemzők:

színek:

A lamellák felületei lakkozottak, VSR színsor alapján választhatóak. A VSR színsor megfelelői beazonosíthatóak a RAL színmintában. Egyedi RAL szín igénylése esetén, a lamellák átszinterezhetőek, de ebben az esetben kérje szakembereink véleményét!

Rendelhető extra felszerelések:
– rádió vezérlés
– szélérzékelő
– napfény érzékelő
– intelligens épületvezérlés

Alumínium zsaluziák

C-80 RL

Alumínium zsaluziákAlumínium zsaluziák

Lamellák:

80 mm széles, éle visszaperemezett, így nagyon erős profilt képez. A szélállóság növelése érdekében az árnyékoló bizonyos lamelláinak belső ívére zsinórzat rögzítő klipszeket erősítünk, a felfüggesztési pontokon, ami meggátolja, hogy a lamella átbillenjen. Az eljárás a szokásosnál is stabilabbá teszi a teljes szerkezetet.  A fényzárás ezeken a stratégiai pontokoN kissé eltér nyitott irányba, ami látható ugyan, de nem szembetűnő. A lamella színe VSR színskála alapján választható.

Megvezetés:

Alapvetően sínekkel történik, de sodronyos kialakítású is lehet. A sodrony speciális UV-stabil keményműanyaggal bevont acél. A megvezetés felül a fejsínhez, alul préselt alumínium konzolhoz rögzül. A konzol állítható kivitelű mind a lefutó sínes, mind a sodronyos megvezetés esetén. Az utóbbinál a benne rejtett acélrugó biztosítja a sodrony állandó feszítettségét.

Z-90 RL

zsaluzia

Lamellák:

90 mm széles, visszaperemezett, így nagyon erős profilt képez. Színük VSR színskála alapján választható.

Megvezetés:

A vezető sín préselt alumínium eloxált, vagy színterezett felülettel. A lamella végeken szegeccsel rögzített alumínium csapok vannak, melyek gumírozott vezetősínben futnak.

Az alumínium zsaluziák előnyeiről bővebben

Alumínium zsaluziákNapjainkban rengeteget lehet hallani a megfelelő árnyékolás szerepéről. Sokan elfelejtik azonban, hogy ez nem csak nyáron fontos, hiszen egy modern árnyékolástechnikai eszköz télen is segít a hőszigetelésben. Mostanában gyakran esik a választás a zsaluziára, aminek minden évszakban áldásos hatásai vannak.

zsaluzia a külső árnyékolók közé tartozik. Tulajdonképpen a reluxa kültéri változata, amely lamellákból áll. A lamellák dőlésszöge változtatható, így könnyen szabályozhatjuk, hogy mennyi fény jusson be a lakásba. Szükség esetén akár szinte teljesen besötétíthetünk, de ha napfényre vágyunk, akkor fel is húzhatjuk az árnyékolót. Köztes megoldásként érdemes leengedni a zsaluziát, a lamellákat pedig az ablakra merőlegesre állítani, így be tud sütni a nap, viszont elejét vesszük a kívülről történő belátásnak. Az árnyékoló mozgatása hajtókaros vagy motoros technikával lehetséges, utóbbi esetén szél-, fény- és esőérzékelőkkel történő vezérlés is megoldható. Az úgynevezett peremes lamelláknak köszönhetően a zsaluzia szélállósága megnő, a lamellák kialakítása az alak függvényében lehet „C”, „S”, vagy „Z”. Nagyobb méretű árnyékolókhoz a „C” formájú lamellákat ajánljuk, mert ezek szélállósága a legnagyobb, ha pedig a pontos záródás a legfontosabb,. akkor a „Z” és az elegánsabb „S” lamellás változat lesz a jó választás.

Mindenképp alumínium zsaluziát célszerű választani, mert így nem csak egy nagyon strapabíró és hosszú élettartamú árnyékolót kapunk, hanem egy plusz réteget is az ablak elé, ami kiválóan hőszigetel. Cégünk 80/90 mm szélességű lamellákból álló alumínium zsaluziákat kínál, amelyek leengedett állapotban megakadályozzák a lakás kihűlését. Hiába megy a fűtés akár egész nap, hogyha a meleg levegő a nyílászárókon át pár pillanat alatt elillan. Egy hatékony külső árnyékoló ezt hatékonyan képes gátolni.

Az ideális megoldás után kutat otthona árnyékolásához? Keressen minket bizalommal, és döntsön az alumínium zsaluziák mellett! Ha kérdése van, szívesen állunk rendelkezésére a megadott elérhetőségeink bármelyikén!