lapfüggöny
A klasszikus függönyök modern alternatívája. A hatalmas textil választéknak köszönhetően tökéletesen beilleszthető bármelyik otthonba vagy irodába. Nemcsak árnyékolóként, de térelválasztóként is rendkívül dekoratív és stílusos

Lapfüggöny: árnyékolás és térelválasztás

lapfüggöny

A lapfüggöny vagy panel függöny olyan árnyékoló, amiben sokkal több rejlik annál, hogy csak egyszerű függöny legyen. Az árnyékolás csupán csak a kezdet, mert a lapfüggönyöket az otthona több pontján is használni tudja és több funkciót is kaphatnak ezek a lakástextilek.

lapfüggöny modern lakástextil, ami innovatív árnyékoló és könnyű térelválasztó is lehet, akár ugyanabból az anyagból készítve. Az anyagválasztásnál mindenképpen ügyelni kell arra, hogy ne csak a színek és minták alapján vásároljunk textilt a lapfüggönyhöz. Az az ideális textil, ami nem nyúlik és nem esik össze, mivel nem redőkben fog alá omlani a függöny, hanem feszes lapokban. Az anyag aljára súlyokat is lehet helyezni, hogy feszesebb legyen, illetve sínre kerülnek a lapok, ami kisimítja az anyagot. Ehhez tartással rendelkező textilre van szükség. Az anyag lehet fényáteresztő vagy sötétítő is, színes vagy visszafogott, attól függően, hogy milyen térbe kerül, mi lesz a funkciója.

A lapfüggöny olyan lakástextil, amivel nem lehet találkozni minden lakásban, hiszen a hagyományos függönynek egy  újszerű, feltűnőbb és modernebb változata. Többféleképpen felszerelhető és mozgatható, ezért szinte megunhatatlan árnyékoló válik belőle. Nem is kell az árnyékolóknál megállni, mert a térelválasztók is a lapfüggönyök egyik változatai lehetnek. A használatuk ugyanúgy működik, csak nem az ablakok előtt, hanem két fal között helyezkednek el. A segítségükkel ki lehet alakítani például háló fülkét, leválasztani egy pihenő sarkot vagy dolgozó sarkot is egy nagyobb térben, ahová el lehet vonulni. Csupán fel kell szerelni a síneket a megfelelő méretben és azokra rögzíteni a paneleket.

lapfüggöny kiválasztása, illetve megrendelése nem történhet meg anélkül, hogy pár, alapvető dolgot ne tisztáznának a vásárlóval. Ilyenek az anyag, a lapok és az ablakok mérete, a mozgathatóság módja, a díszsúlyok vagy a lapok száma. Ha érdekli ez a sokoldalú árnyékoló, akkor további tudnivalókért keresse kollégáinkat bizalommal az elérhetőségeinken!