PLISZÉ FÜGGÖNYT KERES ? – NÁLUNK BIZTOSAN MEGTALÁLJA

A hazánkban elterjedt árnyékolókkal (redőny, reluxa, roletta stb. ) szemben legnagyobb előnye, hogy a szokványostól eltérő, a mai épülettervezésben divatos, rendhagyó ívű és alakzatú nyílászáró formák, tetőtéri ablakok és átriumszerkezetek árnyékolása is megoldható pliszével. A különleges alakra tervezett nyílászáró formájához igazodva rásimul az ablak, ajtó felületére, hatására a rideg síküveg szinte életre kel. Pliszékkel még a lehetetlennek látszó árnyékolási problémák többsége is megoldható.

A harmonika roló szerkezete (pliszé)

A pliszé fő egységei: az alumínium vázszerkezet a rögzítő és a működtető alkatrészekkel, illetve a pliszírozott, hő stabilizált textília. A pliszé függöny alumínium sínekkel készül, mely közt a harmonika szerűen záródó textil található. Két, három, illetve négysínes változattal van forgalomban. A textilen átvezetett zsinórzat biztosítja az anyag merevségét. A textília felső és alsó részén egy-egy alumíniumsínbe csúsztatott műanyagprofilhoz van hozzáerősítve. Alapáron az alumínium profil fehér színű, de felár fizetése mellett a textília vagy az ablakszárny színével megegyező színűre színterezzük, így tökéletes összhang érhető el.
harmonika roló

Pliszé anyagok

A pliszé függöny anyaga harmonikaszerűen záródik, belső árnyékoló ablakmélyedésbe, ablakszárnyra vagy a fal síkja előtt egyaránt használható. A textília megszűri, vagy kizárja az erős napsugarakat, ugyanakkor lehetővé teszi a szellőzést is. Textilválasztékunk lehetővé teszi a fényszűrő hatások tetszés szerinti és hangulatos élvezetét számtalan színárnyalatban. A pliszírozott anyag szélessége 20-25 mm, egyszínű vagy mintás, illetve átlátszó, áttetsző vagy sötétítő textilből készülhet. Impregnált, portaszító tulajdonsága miatt könnyen tisztán tartható.

Hasznos tanácsok: a pliszé függöny tisztítása

pliszé függöny

A pliszét tisztításhoz kisméretű lapos csavarhúzó segítségével ki kell a rugós rögzítőlemezekből csavarhúzó segítségével ki kell a rugós rögzítőlemezekből emelni (1. ábra), majd szétnyitott textíliával kb. 30 C-os, enyhén mosószeres vízbe kell többször mártani (2. ábra). A beáztatott szennyeződés zuhannyal, puha szivaccsal mosható le a legkönnyebben (3. ábra). A víz eltávolításához a pliszét össze kell zárni (4. ábra) úgy, hogy amikor visszatesszük a helyére, már ne is csöpögjön. A pliszé felszerelését még nedvesen, zárt állapotban végezzük el (5. ábra). A kb. 12 órás száradás alatt többször le kell engedni, majd összezárni, hogy a pliszírozás ne tapadjon össze, de ne is egyenesedjen ki (6. ábra).

Keressen minket Ön is ajánlatunkért, ha minőségi árnyékolási megoldásokra van szüksége! Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére!

pliszé függöny