A terasz és az erkély egyike azoknak a tereknek, amiken nagyszerűen lehet élvezni a nyár napsütését. A napnak sajnos káros hatásai vannak, amikkel egyre jobban vigyázni kell.

Óvatosan a napsugarakkal!

Az UV sugarak elől védeni kell a bőrt, különben súlyos következményekkel kell számolni. A gyorsabb öregedés mellett a halálos kimenetelű rákos elváltozások is a kockázatok közé sorolhatóak.

A napon nem tanácsos mindenféle napvédelem nélkül tartózkodni. A naptej mellett a kalap használata is ajánlott. Árnyékba kell vonulni amikor csak lehetséges és a napsugarak erejét tompítani.

Árnyékolók ablakra, ajtóra, erkélyre, teraszra

A terasz árnyékolásnak nagy szerepe van abban, hogy a szabadidő biztonságban teljen egy szép, napos délután is. Szerencsére sok opcióból lehet választani.

1. Az erkély árnyékolók egyik népszerű képviselője a könyökkaros napellenző. A kézi vagy motoros hajtású napellenző dekoratív és praktikus is amit nyugodtan lehet szezonálisan használni.

A könyökkaros napellenző erkély árnyékolónak és terasz fedésnek is kiváló, mert elfér alatta a kültéri bútor, amit nem tesz tönkre a nap vagy a csapadék.

2. A napellenzőhöz hasonló kiegészítő a napvitorla. A napvitorla egy kifeszített anyag, amit terasz árnyékolónak ajánlanak elsősorban. A neve hasonló, de más kialakítású, a naphálónak vagy  külső rolettának nevezett és az üveg felületek elé szerelt, feltekerhető textil árnyékoló. Anyaga erős, nem tesz kárt benne a szél, eső, napfény sem.

3. A szezonális megoldások mellett léteznek állandóan használható, de a nyári időszakban is nélkülözhetetlen árnyékolók. Az egyik a zsaluzia, ami biztonságos, dekoratív és megálljt parancsol a napsugaraknak. Az ablak külső oldalára szerelhető árnyékoló, ami többféle lamella típussal készül.

A zsaluzia a tartós árnyékolók sorát erősíti. Az alumínium lamellákból álló zsaluzia igény szerinti szögbe állítható, a napfény erősségéhez mérve. Felszerelhető praktikus kiegészítőkkel, vezérlővel és érzékelővel is. Sötétítőnek is tökéletes választás, mert a lamellák tökéletesen zárnak.