A nyári hűsöléshez ideje beszerezni az új árnyékolót! A könyökkaros napellenző mindent tud, amit egy napellenzőnek tudnia kell.

A kültéren felszerelhető árnyékolók kedvelt modelljei a napellenzők, amik színes kiegészítői bármelyik terasznak vagy erkélynek. Az ilyen típusú árnyékolókból is több fajta készül, de a legtöbb teraszra a könyökkaros vagy más néven a csuklókaros változat biztosítja a tűző nap elől az árnyékot. A hagyományos napellenzők képviselőjéről van szó, ami megfizethető ára és megbízható működése miatt elnyerte a vásárlók kegyeit.

Ön egy klasszikus kültéri árnyékolót keres, amit modern tulajdonságokkal is ki lehet egészíteni? Javasoljuk a csuklókaros napellenzőt, amit akár motorizáltan is meg tud vásárolni. Kétségtelen, hogy ez az árnyékoló dekoratív, a kiválasztott színű ponyvával egészen megújult teraszon pihenhet alatta.

A vásárlás előtt ajánlott megismerkedni a napernyő kínálattal és megtudni, hogy melyik, miért lehet az Ön otthonához illő. A legfontosabb jellemzők közé sorolható:

  • ár
  • a ponyva anyaga és színe
  • a napellenző szerkezete
  • a napellenző meghajtása

A csuklókaros napellenző hagyományos változatban kézzel mozgatható, ezt hívjuk hajtókaros napellenzőnek, a modernizált típus pedig a motorizált napellenző. A csuklókaros változattal sok helyen találkozhat, a mozgatást egy kurbli segítségével lehet elvégezni. A kurbli a napellenző tengelyéhez kapcsolódik, a megfelelő irányba forgatva könnyedén kiengedhető vagy behúzható az árnyékoló. Bárki elboldogul a mozgatással egyedül is, gyerekek és idősek egyaránt. Természetesen a motorizált változat gyorsaságával nem vetekedhet, de áram és fennakadás nélkül működik.

A motorizált változat az elektromos árnyékolók minden kényelmét és gördülékenységét magában hordozza. A napellenző tengelyéhez motor csatlakozik, amit kapcsolóval vagy távirányítóval lehet aktiválni. A tengely forgását, a ponyva és a tokszerkezet mozgását csak egy gombnyomás indítja el. További pozitívum, hogy a motor szenzorokkal is kiegészülhet, amik jelezni tudják a szerkezetre veszélyes időjárási elemeket.