Élvezze a nyarat, a terasz árnyékoláshoz pedig mi adjuk az ötleteket! Igényes megoldásaink sokat hozzátesznek a komfortos környezet kialakításához.

A nyár beköszöntével sokaknál aktuálissá vált az árnyékolás kérdése. Ha van terasz, akkor ezzel a területtel is kell foglalkozni, ugyanis praktikus megoldásokkal sokat lehet tenni a magas komfortérzetért, ideális hőmérséklet kialakításáért.

Muszáj, hogy a napsütés által leadott hőenergiát valamilyen formában megfékezzék az emberek, mert ellenkező esetben egész nyáron elviselhetetlen lesz a hőmérséklet az épületben és a teraszon egyaránt.

Anyagi szempontból is előnyösebb, ha az emberek foglalkoznak az árnyékolás kérdésével, mert így nem kell a klímaberendezést sem a maximumon működtetni, ami megnövekedett energiafogyasztást eredményezne.

Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a terasz árnyékolás terén?

1. Könyökkaros napellenző

A terasz árnyékolással kapcsolatban gyakran lehet találkozni napellenzőkkel. Ezen belül is népszerűnek számítanak a könyökkaros napellenzők, amik szerelése roppant egyszerű és gyors, így akár egy nap alatt is megoldható az árnyékolás. Éttermek is szívesen alkalmazzák ezt a típust, percek alatt étkezésre alkalmas környezetet varázsolhatnak a vendéglátók a legnagyobb napsütés közepette is.

2. Napháló

A naphálót, külső rolettát azért kedvelik, mert általa úgy lehet megoldani az árnyékolást, hogy közben ez nem ront a kilátáson, a terasz pedig így még tud szellőzni is. Ellenáll az UV sugárzásnak, erős szélnek, nagyon masszív, ami hozzájárul a terasz kényelmének növeléséhez.

3. Alumínium és műanyag redőnyök

Ismét meg kell említenünk a klasszikusokat, mégpedig az alumínium és műanyag redőnyöket. Az alumíniumból készült árnyékolókról köztudott, hogy időjárásállók, így tökéletesen ellenállnak minden káros tényezőnek, a napsugaraknak és a fagynak is.

4. Alumínium zsaluzia

Ha már az alumíniumnál tartunk, nem maradhat ki a felsorolásból az alumínium zsaluzia sem. Pozitív tulajdonságai közé tartozik az, hogy szabályozható, így az emberek pontosan be tudják állítani, hogy mennyi napfény jöjjön be a teraszra.

5. Alumínium pergola

Nagyon stabil szerkezetről van szó, ami egyre több modern épületnél van jelen. Létezik már motoros verzió belőle, aminek a kezelése még kényelmesebb.

Keressen minket bizalommal a terasz árnyékolásért, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!