A PVC szalagfüggönyöket előszeretettel használják ipari területeken, ugyanis több szempontból is előnyösek. Járjuk körbe, miért érdemes mellettük dönteni! 

Bizonyára sokan találkoztak már a jellegzetes ipari szalagfüggönyökkel, azonban nem mindenki tudja, hogy miért is használják annyi helyen ezt az árnyékolót. Márpedig a népszerűség nem véletlen, ugyanis rengeteg előnye van a PVC szalagok alkotta függönyöknek

Ezek közül a legfontosabb talán a hőszigetelés. Az ipari területeken, raktárakban nem ritka, hogy a szinte folyamatos gyalogos, és nem ritkán jármű forgalom miatt a bejárat egész nap nyitva van, és ez télen, amikor tombolnak a mínuszok, igencsak kellemetlen. Az egész napos „szellőztetésnek” hála a dolgozók hiába mennek be a raktárba, ott sem tudnak igazán átmelegedni. 

Ezen jelentősen segít a hőszigetelő függönyök használata. A PVC szalagfüggöny remekül hőszigetel, de közben nem zárja be a raktárat, a bejárat átjárható marad gyalogosan és járművel, például targoncával is. A hőveszteség ezzel nagy mértékben csökken, és a fűtésre fordított kiadások is könnyen mérsékelhetők. 

A thermo függöny előnyei ezzel még nem értek véget! A belső teret nem csak a hidegtől óvja, hanem a zajtól és a portól is, ezzel még inkább hozzájárul a munkakörülmények javításához. Fontos megemlíteni a huzat elleni védelmei is: bár a szalagfüggöny nem képes teljes mértékben megszüntetni a huzatot, de jelentősen csökkenteni igen. 

A PVC függönyök további előnye, hogy megakadályozzák a madarak berepülését az épületekbe. Főleg élelmiszer raktárakban gyakran okoz gondot, hogy az eleség reményében berepülő madarak nehezen találják meg a kiutat, de nem ritka az sem, hogy fecskék próbálnak meg a védett raktárba fészket rakni. Ez sajnos sok helyen nem lehetséges, ezért érdemes időben gondoskodni a védelemről. 

Amennyiben ipari szalagfüggönyre van szüksége, ne habozzon, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére és minden kérdésére válaszolnak.