Az alumínium zsaluziák számos előnnyel rendelkeznek a hagyományosabb árnyékolókkal szemben is; érdemes velük megismerkedni.

Az otthonunk kialakítása során fontos kérdés az árnyékolók kiválasztása: lehet reluxa, redőny, de akár alumínium zsaluzia is. Mindegyiknek megvannak az előnyei, de nem lehet egyértelműen azt állítani, hogy valamelyik a legjobb lenne, inkább azt, hogy az egyéni igények és szokások alapján kinek melyiket érdemes leginkább választania. Érdemes ezt a kérdést alaposan körbejárni, mielőtt meghozzuk a végső döntést, mert, ha utólag szeretnénk rajta változtatni, az biztosan anyagi veszteséget jelent majd.

Az alumínium zsaluzia leginkább egy nagyobb méretű, robosztusabb reluxához hasonlít, ami az ablak külső oldalán helyezkedik el. A redőnyhöz képest előnye, hogy a lamellái forgathatóak, így sokkal könnyebben szabályozható a bejutó fény mennyisége, miközben a redőny esetében csak a lehúzás mértékével tudjuk ezt befolyásolni. Az alumínium zsaluziával akár teljesen leengedett állapotban is engedhetünk be fényt, és ehhez mindössze csak a lamellákat kell vízszintes állapotba állítani.

Az alumínium zsaluziának mindemellett megvan az az előnye is, hogy leengedett állapotában kiváló a hő- és hangszigetelése, azaz télen segít bent tartani a meleget, nyáron pedig a napsugárzást tartja kint. A teljesen zárt, alumínium zsaluzia hangszigetelési képessége által komfortosabbá varázsolja a lakást, így pedig az alvás sokkal pihentetőbbé válik, ami sokat segít a napi stressz kezelésében is. Az alumínium zsaluzia jó választás ablakokra, illetve erkély- és teraszajtókra is, mivel jól illeszkedik a modern építészeti elemekhez, de a régebbi épületek korszerűsítéséhez is ajánlott, ám a műemlék jellegű épületek esetében nem mutat jól.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését az alumínium zsaluziák iránt, tekintse meg referenciáinkat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha rendelni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!