Az árnyékolásnak lényeges szerepe van abban, hogy a belső terekben milyen a hőmérséklet és azt mennyire lehet befolyásolni.

Az árnyékoló lehet több fajta alapanyagból készülő kiegészítő, ami az ablakokra felszerelve védi meg a szobákat számos zavaró tényezőtől. A lehúzott árnyékoló hatásos védelmi vonalat jelent kívülről érkező zajok ellen és a fényszabályozáshoz is hasznos eszköz. Habár az árnyékolás az elsődleges feladata, ezzel párhuzamosan egy zsaluzia még a hőmérséklet szabályozásában is részt tud venni.

Miért legyen pont alumínium és zsaluzia is az árnyékoló?

Az alumínium lamellák a legerősebb anyagból készülnek, amit a mai árnyékolók gyártásához csak fel lehet használni. Az alumíniumnak megvan az az előnye, hogy a környezetbarát irányvonalhoz is nagyszerűen illeszkedik, hosszú életű anyag. Az építészetben már egyre inkább kirajzolódik egy határozott hulláma a környezetbarát munkáknak. Hogyan tudja az ablakra szerelt árnyékoló pozitívan befolyásolni egy ingatlan által produkált környezeti terhelést? 

Az ablakoknak megvan a maguk szerepe az ingatlan energiahatékonyságát illetően. A nyílászárókon súlyos mértékben tud távozni energia, legyen szó fűtéshez vagy hűtéshez termelt energiáról. Az ablakok hőszigetelése tudja megakadályozni, hogy a meleg vagy hűtött levegő elszivárogjon és ahhoz is hozzá tud járulni, hogy megtartsa azt, minél hosszabb ideig. Az árnyékolók képesek arra, hogy az ablakok hőszigetelő képességét kiegészítsék, illetve javítsanak rajta.

A zárt pozícióba állított lamellák egymásra simulva nem engedik át a napsugarakat és az ingatlan komfortszintjének a megtartását támogatják. Az üveg felületek elé szerelt külső árnyékoló az energiamegtakarítást tehát támogatja, méghozzá érezhetően és kimutathatóan. Nem történik energiapazarlás, úgy érezheti magát kényelmesen minden lakó, hogy az optimális fűtési, hűtési energia elegendő.

Döntsön a napvédelmet, szellőzést, hőszigetelést, fényszabályozást, energiamegtakarítást egyszerre képes produkálni! Az otthona, a pénztárcája és a bolygó is jól jár vele!